maandag 8 juni 2015

Lewis platen overspanning

LEWIS Zwaluwstaartplaten (in spreektaal ook wel Lewisplaten genoemd) zijn de originele zwaluwstaartvormig gewalste staalplaten, die worden gebruikt voor de bekisting. Lewis Zwaluwstaartplaten (in spreektaal ook wel Lewisplaten genoemd). Er kan per overspanning met één stempelrij worden volstaan. Platen fungeren (ook) als wapening, zodra betonspecie is verhard.


Ik zie geen problemen om de lewis platen op hun plek passend te krijgen, alleen heb ik wel wat vraagjes.

Meerdere (gesloten) topics hier doorgelezen,. De vering in de verdiepingsvloer wordt veroorzaakt door te lage houtsecties, bij overspanningen van ruim meter moeten de balken minimaal 71x1hoh 4of 71x221. Ik ga binnenkort in mijn douche lewisplaten leggen en beton storten.


Nu zie ik op verschillende topics dat de lewisplaten op de draagbalken worden gelegd. De platen bestaan uit verzinkte staalplaat van 5mm dikte en hebben een profiel zoals op afb. De betondikte (B25) is 5cm tot een overspanning van 150cm en 5cm bij een overspanning tot 250cm.


Artikel: zwaluwstaartplaat: Leverancier: Lewis : Bijbehorende producten. Title: lewis platen , Author: lanckmna.

Plaat lengte (in mm) gedeeld door 6mm = aantal velden ( overspanning over plaatbreedte) Meestal is de uitkomst van beide berekeningen gelijk. Een zwaluwstaartvloer of lewisplaatvloer is een systeemvloer waarbij een staalplaat in de vorm van een zwaluwstaartprofiel dient als mal en verloren bekisting. Een betonnen badkamervloer op metalen zwaluwstaartplaten garandeert dat er geen lekkages optreden.


In dit stappenplan zie je hoe je zo’n vloer maakt. Balken broodjesvloer online bestellen. Snelste levertijd van Nederland! Uit voorraad voor particulier en aannemer. Lewis zwaluwstaartplaat 63x153cm, stabiele ondergrond voor watervaste betonvloeren in sanitaire ruimten.


Bestel nu vóórdelig en snel bij INSTALLAND. Komende week wordt er in mijn huis een nieuwe badkamer geplaatst. De aannemer wil op de balken een vloer van Lewisplaten leggen. Overspanningen tot wel 25m zijn met deze liggers mogelijk. Tussen deze uitersten heeft u alle keuzevrijheid.


Heeft u echter wensen voor afwijkende afmetingen,. De vloer is van nieuwbouwkwaliteit en uiterst geschikt in het geval van een grotere overspanning. Volgens de berekening van de Lewisplaten is een dergelijke overspanning niet mogelijk.


Dat maakt het geheel niet zo zwaar.

Wij hebben een overspanning van 4x4m. Kwa akoestiek is Styrobet denk ik toch beter dan een gewone chape of beton. Is de balklaag wel sterk genoeg voor deze vloer?


Op basis van de breedte, hoogte, hart op hart maat en de grootste overspanning , kan Duofor de balklaag, kosteloos, op. Bent u op zoek naar goede kwaliteit hout en plaatmateriaal? Bij Online Bouwmaterialen kunt u gemakkelijk diverse soorten hout en plaatmateriaal kopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts